2016-09-25 12:45:16• hírek • refszatmar.eu

Világítva, szeretettel, tettel

Megadta az alaphangot a Reformáció Emlékévére az elhangzott igehirdetés a Szatmárnémeti Református Gimnázium udvarán. Nem portörlés, nem múltba merengés, hanem Isten Igéjének tiszta világos hirdetése hangzott a szatmári református sajtóorgánumok évfordulói alkalmából megrendezett evangelizációs alkalmon.

Az egyházmegye honlapja a refszatmar.eu hat-, a Harangszó Rádió öt-, a Világíts Tv pedig négyéves lett, ebből az alkalomból szeptember 23-án 17 órakor keresztyén könnyűzenei koncerteket tartottak és hirdettetett az Ige a szabad ég alatt.

Rácz Ervin szervező köszöntötte a megjelenteket a Bibliaolvasó kalauz szerinti napi Igével meghatározva a sajtómisszió hivatását: „Meg vagyok győződve arról, hogy te a vakok vezetője, a sötétben járók világossága (vagy)." (Róma 2,19)

A Szatmári Református Egyházmegye ifjúsági eseményein gyakran szolgáló Bízz Band nyitotta meg a dicsőítések sorát: Rejts most el, Nincs más Isten, Felhők gyűlnek, Újszövetséged elfogadom... - hangzottak az ismerős ifis dalok.

Király Lajos megválasztott esperes a nap mottója alapján szolgált: „Bizonyságul hívom ellenetek a mai napon a mennyet és a földet, hogy elétek adtam az életet és a halált, az áldást és az átkot. Válaszd hát az életet, hogy élhess, te is, és utódaid is." (5Móz 30,19) Mi döntjük el, hogy melyik utat választjuk, rajtunk múlik életünk útjának kimenetele. - mondta az esperes. A Szilágyságból érkező Ében Zenekar fiatalos lendülettel, de igényesen csapott a húrok közé. Kész az én szívem, Uram, Adj már csendességet, Méltó a bárány... - énekelték.

Molnár Róbert kübekházi (Szeged melletti) polgármester lelki szikével, mégis szeretettel hozta az Igét, s képletesen szólva: könyörtelenül vágta ki a hallgatóság szívéből a bűnt. Nem a politikusok a hibások azért, hogy a világ sötét, hanem azok, akinek dolguk lenne a világosságot kivinni, s nem teszik. A gyűlölködés még nem hozott megoldást egy ember életére sem, a Krisztustól kapott, és rajtunk átvilágító szeretet IGEN. Engedjük, hogy ez dolgozzon rajtunk keresztül! Az Erdődi Dávid Sátora dicsőítő zenekara zárta a kissé hűvös, de lelket átmelengető estét, lebontva a válaszfalakat, előítéleteket.

A számítógép előtt ülve, tétlenül várva a jobb világra, okoskodva, és állandóan elégedetlenkedve nem lehet reménykedni egy jobb világ eljövetelében, de olyan élettel, ami csak Róla, azaz Istenről szól, akár hegyeket mozdíthatunk meg, és hozhatunk változást mikroklímánkra, életkörnyezetünkre. Ezzel az üzenettel mindenképpen megmaradhatott az, aki jelen volt az evangelizációs alkalmon.

Még több fotót ide kattintva találsz az eseményről!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: